Lasagne Bolognese

Lasagne Bolognese

Zelfs in de Romeinse tijd al, werd dit icoon van de Italiaanse keuken enorm gewaardeerd: lasagne. De naam die de Romeinen echter gebruikten voor dit heerlijke gerecht was laganon, daar komt de huidige naam dus vandaan. Laganon was een soort hartige taart van vlees en pasta, met onderop een dun deeglaagje, bereid op basis van tarwebloem. Laganon was niet samengesteld uit lagen, zoals we lasagne nu kennen. In de loop der jaren is het recept natuurlijk steeds iets veranderd. Maar wat toen gold en nu nog steeds geldt, is dat een bord lasagne een traditionele familiemaaltijd onvergetelijk maakt!

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Het bereiden van Spaghetti carbonara is een Italiaanse traditie die je minstens één keer in je leven geprobeerd moet hebben! Wij van Belcapo vinden het zo’n lekker gerecht, dat we het op z’n minst een keer per week willen eten! Dit Italiaanse hoofdgerecht is romig van smaak en voelt fluweelzacht op je tong. Ben je nieuwsgierig naar ons recept? In dit recept leggen we je haarfijn uit hoe je spaghetti carbonara op de juiste manier maakt. We hebben ook een speciaal artikel met extra tips en informatie over variaties van spaghetti carbonara.

Spaghetti al pesto

Spaghetti al pesto

Spaghetti al Pesto (en andere pasta’s met pesto) wordt zo halverwege de negentiende eeuw geïntroduceerd in Ligurië, de bakermat van aromatische kruiden. Het originele recept van Giovanni Battista Ratto, lijkt te dateren uit de tweede helft van de 19e eeuw. Hij beschrijft het in een van zijn kookboeken ‘La Cuciniera Genovese’.
De rijken lieten hun gerechten bereiden met veel verfijnde kruiden, terwijl de armen de kruiden gebruikten om hun sobere soep op smaak te brengen. Deze oude kruidentradities hebben aanleiding gegeven tot het ontwikkelen van ‘pesto alla genovese’ , een koud papje verkregen uit basilicum, pijnboompitten, geraspte pecorino en parmazaan. In het genuaanse dialect heet basilicum ‘baxaicò’. De meest geliefde pasta bij pesto is, je raad het al, spaghetti!