Voel je een Italiaanse Chef!

Wil jij je gasten verbazen met je kookkunsten? Ontdek de keukengeheimen van Belcapo om zelf thuis de lekkerste gerechten te bereiden.

Carpaccio di ManzoBy BelcapoCarpaccio Di Manzo, een gerecht dat afkomstig is uit de romantische stad Venetië, is een getuigenis van de elegantie van de Italiaanse keuken. Het is vernoemd naar de Venetiaanse schilder Vittore Carpaccio, bekend om zijn gebruik van levendige rood- en wittonen. Dit gerecht is een canvas van culinaire kunst. Deze versie bevat de extra crunch van geroosterde pijnboompitten, de robuuste smaak van Grana Padano kaas en de zoete scherpte van een balsamico-reductie. Het is een variatie die het klassieke recept versterkt en je smaakpapillen meeneemt op een reis door de smaken van Italië.
Vitello tonnatoBy BelcapoVitello Tonnato, een culinair meesterwerk afkomstig uit de regio Piemonte in Noord-Italië, is een perfecte mix van twee verschillende smaken: kalfsvlees en tonijn. Het klinkt misschien ongebruikelijk, maar dit gerecht is een bewijs van de innovatieve geest van de Italiaanse keuken. Het delicate, langzaam gekookte kalfsvlees wordt gecombineerd met een rijke, romige tonijnsaus, wat resulteert in een harmonieuze mix die zowel verfrissend als diep bevredigend is. De legende gaat dat Vitello Tonnato werd gecreëerd in een tijd waarin koeling niet gebruikelijk was. De innovatieve koks van die tijd bedachten deze methode om het overgebleven kalfsvlees te conserveren door het in de tonijnsaus te bedekken. Het gerecht is sindsdien een geliefde klassieker geworden, traditioneel geserveerd als een antipasto tijdens de zomermaanden.
Arancini SicilianiBy BelcapoRijst bitterballetjes, een typisch gerecht uit de Siciliaanse keuken en streetfood bij uitstek. Er zijn vele recepten waarmee arancini worden bereid en we verzekeren je dat ze allemaal even heerlijk zijn! De oorsprong van het gerecht gaat terug tot de Arabische overheersing; de sinaasappel, waarvan de naam en vorm zijn afgeleid, is een woord van Arabische oorsprong. De Saracenen, een Noord Arabisch volk, voerden de teelt van sinaasappels - aranci - op Sicilië in. De basis van de arancino is rijst, en er zijn twee soorten: witte en rode. De witte bitterballetjes worden meestal met ham en kaas gemaakt, of met béchamel. Rode arancini daarintegen worden bereid met een tomaten-gehakt saus, maar er zijn ook vegetarische varianten van deze saus. Tip: de arancini zijn een gerecht op zichzelf en hoeven niet vergezeld te gaan van iets anders, maar sluit deze maaltijd af met een frisse fruitsalade of een citroendessert. Wil jij ze ook bereiden? Arancini: de bitterballetjes van de Siciliaanse keuken.
Parmigiana di MelanzaneBy BelcapoCampania, Sicilië of Emilia Romagna, wie o wie mag met de eer van deze overheerlijke ovenschotel strijken? Ik zal je het antwoord onthullen; Allemaal! Want we kunnen de oorsprong namelijk niet precies achterhalen. Het basisrecept lijkt veel op elkaar; het verschil zit ‘m in de kazen en in het wel of niet paneren van de aubergines. Hoewel de aubergines uit de traditionele parmigiana gefrituurd worden, bestaan er ook versies met gegrilde aubergine. In Napels geven ze er de voorkeur aan om de aubergines voor het bakken, in te wrijven met bloem en dan in een geklopt ei te dompelen. In de Siciliaanse versie, wordt deze stap niet uitgevoerd en worden de plakken aubergine ‘gewoon’ in hete olie gebakken. In Emilia-Romagna bestrooit men de parmigiana overvloedig met geraspte Parmigiano Reggiano. De Napolitaanse versie geeft de voorkeur aan mozzarella of fior di latte, terwijl op Sicilië gebruikelijk is caciocavallo te gebruiken. Dit recept is de Napolitaanse versie:
Spigola al cartoccio – Zeebaars gebakken in folieBy BelcapoWist je dat deze vis in het Latijn ‘lupus’ (wolf) genoemd werd vanwege zijn erg grote eetlust? Deze vis staat bekend als snel en sluw. Maar, de Spigola heeft ook een zwak punt: er wordt gezegd dat bij vloed, de maan deze vis dwingt om roekelozer te zijn. Het is dan ook makkelijker om Spigola ‘s avonds of ‘s nachts te vangen bij vloed. Maar hoe smaakt zeebaars nu eigenlijk? Deze ‘zeewolf’ heeft wit, stevig en geurig ‘vlees’ en is een van de beste vissen op aarde wat betreft smaak en kwaliteit. Z’n graten zijn groot en dus erg makkelijk te verwijderen. Dit alles bij elkaar maakt de zeebaars een enorm geliefde vis, niet alleen in heel Italië, maar in de hele wereld.
PanettoneBy BelcapoPanettone is a classic Italian Christmas dish. To be more precise: a Christmas dessert. On most tables in Italy, the Christmas dinner ends with this light cake. The secret? Most families skip making this dish themselves. If they already have a panettone recipe, it is dusty somewhere, because the vast majority of Italians buy their panettone elsewhere . If you are planning to do that, here are seven golden tips for buying a panettone . True fans of Italian cuisine should try to make a good panettone recipe at least once. While collecting all the ingredients can be a challenge, even true Italians can make a big impression with a successful version of this cake. Our panettone recipe takes about two hours to make, but then you also have something. Still looking for a different dessert? We have an overview of twelve Italian desserts to lick your fingers elsewhere on our site .
1 2 3