arancini recept

Arancini Siciliani

Rijst bitterballetjes, een typisch gerecht uit de Siciliaanse keuken en streetfood bij uitstek.
Er zijn vele recepten waarmee arancini worden bereid en we verzekeren je dat ze allemaal even heerlijk zijn!

De oorsprong van het gerecht gaat terug tot de Arabische overheersing; de sinaasappel, waarvan de naam en vorm zijn afgeleid, is een woord van Arabische oorsprong. De Saracenen, een Noord Arabisch volk, voerden de teelt van sinaasappels – aranci – op Sicilië in.

De basis van de arancino is rijst, en er zijn twee soorten: witte en rode. De witte bitterballetjes worden meestal met ham en kaas gemaakt, of met béchamel. Rode arancini daarintegen worden bereid met een tomaten-gehakt saus, maar er zijn ook vegetarische varianten van deze saus.

Tip: de arancini zijn een gerecht op zichzelf en hoeven niet vergezeld te gaan van iets anders, maar sluit deze maaltijd af met een frisse fruitsalade of een citroendessert.

Wil jij ze ook bereiden? Arancini: de bitterballetjes van de Siciliaanse keuken.