Print Options:

Tiramisu

Yields6 ServingsPrep Time40 minsTotal Time40 mins

De oorsprong van tiramisu is onzeker en zowel Piemonte, Friuli Venezia Giulia als Veneto, strijden om zijn oorsprong. TIRAMISU is een van de bekendste en oudste recepten uit de Italiaanse keuken. Het is een dessert dat bestaat uit lagen lange vingers gedrenkt in koffie en gevuld met een crème op basis van mascarpone.
Het Tiramisu-dessert is inmiddels over de hele wereld beroemd geworden. Vroeger maakten de Italiaanse grootmoeders een heel voedzaam ontbijt voor hun kleinkinderen, zodat ze er lang mee vooruit konden. Het was een vers ei, met suiker opgeklopt, koffie of warme melk erbij voor de kleintjes en klaar! Uit deze wonderbaarlijke crème is de tiramisu geboren. Het Italiaanse dessert bij uitstek!

tiramisu

 4 eieren
 100 g suiker
 500 g mascarpone
 300 g savoiardi (grote lange vingers)
 24 cups ongezoete espresso
 cacaopoeder
 2 tsp marsala
1

Scheid de dooiers van de eiwitten en voeg ze toe aan de suiker, klop ze met een elektrische garde tot het mengsel luchtig is. Voeg dan de mascarpone toe en meng op de laagste stand tot een gladde creme.

2

Klop de eiwitten apart in een andere kom tot stijve pieken en voeg ze beetje bij beetje toe aan het mengsel met mascarpone, en roer voorzichtig van onder naar boven om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen en een luchtige en homogene creme te verkrijgen.

3

Schep een laag mascarpone crème op de bodem van een (oven)schaal, onze schaal is is vierkant en ongeveer 20x20 cm.

4

Drenk de savoiardi eerst snel om en om in koude, ongezoete espresso, eventueel verrijkt met een klein scheutje marsala en plaats ze vervolgens naast elkaar in de vorm als basis voor de eerste laag.

5

Bedek de savoiardi met de helft van de crème, dan nog een laag savoiardi en bedek het geheel met de resterende crème.

6

Zet de schaal minimaal drie uur in de koelkast. Voor het serveren, strooi dan lekker veel cacaopoeder over het hele oppervlak van de Tiramisu. Gebruik hiervoor een fijne zeef om de cacao mooi te verdelen.

Nutrition Facts

Servings 0