[cooked-sharing]
Verdeel allereerst de plakjes kalfsvlees op een snijplank, leg daarna op elk plakje kalfsvlees een stuk rauwe ham, dat is net iets kleiner dan het vlees.
Voeg in het midden een salieblad toe en maak er met behulp van een tandenstoker kleine rolletjes van, met de ham en salie aan de binnenkant.
Wanneer je deze rolletjes kalfsvlees klaar hebt, leg je ze op een bord waar je eerder de bloem op de bodem hebt gestrooid en beweegt ze voorzichtig door de bloem.
Smelt de boter op laag vuur in een grote pan waarin je alle Saltimbocca kunt schikken. Voeg de plakjes toe.
Verhit op middelhoog vuur ongeveer 1 minuut, tot de Saltimbocca bruin beginnen te worden en voeg de witte wijn toe. Laat de Saltimbocca 1 minuut sudderen op middelhoog vuur en draai de pan wat rond om ervoor te zorgen dat de saus een beetje over het oppervlak van het vlees stroomt. Zet het vuur dan uit!
Leg de Saltimbocca alla Romana op een serveerschaal. Strooi wat zout en peper erover naar smaak.
Voeg nog een theelepel boter toe aan de pan en laat de jus stollen tot hij in een paar seconden romig wordt.
Serveer de Saltimbocca alla romana heet, met de jus!
Ingredients
Directions
Verdeel allereerst de plakjes kalfsvlees op een snijplank, leg daarna op elk plakje kalfsvlees een stuk rauwe ham, dat is net iets kleiner dan het vlees.
Voeg in het midden een salieblad toe en maak er met behulp van een tandenstoker kleine rolletjes van, met de ham en salie aan de binnenkant.
Wanneer je deze rolletjes kalfsvlees klaar hebt, leg je ze op een bord waar je eerder de bloem op de bodem hebt gestrooid en beweegt ze voorzichtig door de bloem.
Smelt de boter op laag vuur in een grote pan waarin je alle Saltimbocca kunt schikken. Voeg de plakjes toe.
Verhit op middelhoog vuur ongeveer 1 minuut, tot de Saltimbocca bruin beginnen te worden en voeg de witte wijn toe. Laat de Saltimbocca 1 minuut sudderen op middelhoog vuur en draai de pan wat rond om ervoor te zorgen dat de saus een beetje over het oppervlak van het vlees stroomt. Zet het vuur dan uit!
Leg de Saltimbocca alla Romana op een serveerschaal. Strooi wat zout en peper erover naar smaak.
Voeg nog een theelepel boter toe aan de pan en laat de jus stollen tot hij in een paar seconden romig wordt.
Serveer de Saltimbocca alla romana heet, met de jus!