De dichter Giovenale beweerde dat de oorsprong van de truffel te danken is aan een bliksemschicht, geworpen door Jupiter, in de nabijheid van een eik. Aangezien Jupiter beroemd was om zijn libido, werd de truffel als een geweldig afrodisiacum beschouwd.
Een andere legende vertelt dat de truffel door heidenen werd geofferd aan de godin Venus. Deze verhalen klinken mooi, maar in werkelijkheid is de oorsprong van deze kostbare, ondergrondse paddenstoel nooit officieel vastgesteld. Wel weten we zeker dat pasta met truffel een echte lekkernij is.
[cooked-sharing]
Maak het eekhoorntjesbrood schoon met behulp van een goed geslepen mes, verwijder de houtachtige delen aan de basis en schraap de aarde van het resterende deel van de stengel. Met een vochtige doek veeg je voorzichtig de paddestoelen verder schoon. Was ze niet onder stromend water, om ze niet te doorweken.
Snijd het eekhoorntjesbrood met behulp van een mandoline, omdat ze zo in heel dunne plakjes gesneden kunnen worden.
Pak een tandenborstel of klein borsteltje, zodat je alle aarde-resten aan de buitenkant van de truffel verwijdert. Houd de truffel heel even onder stromend water, om de resterende aarde erop te verzachten en zo makkelijk te kunnen verwijderen.
Snijd de zwarte truffel in plakjes, bij voorkeur met een truffelsnijder, want die snijd ze op een mooie manier.
Laat de boter in een grote koekenpan smelten en voeg de olie en de ongepelde knoflook toe, bak vervolgens lichtjes: door de pan te kantelen, laat je de knoflook even helemaal ondergedompeld worden.
Verwijder de ongepelde knoflook en stop het eerder gesneden eekhoorntjesbrood in de pan, kook de schijfjes op hoog vuur gedurende 5 minuten. Zorg ervoor dat ze niet aan de pan blijven plakken en voeg zout toe.
Gooi de papardelle in ruim kokend, gezouten water en als de pappardelle aan de oppervlakte komen, is het meestal tijd om ze af te gieten. Let op de instructies op het pak. Verse pasta heeft maar weinig kooktijd nodig!
Doe de afgegoten pappardelle in de pan met de champignons, zet het vuur aan en meng de ingrediënten kort.
Serveer met behulp van een tang en pollepel om zo een nestje van de pappardelle te kunnen maken en besprenkel met de fijngesneden plakjes truffel.
Ingredients
Directions
Maak het eekhoorntjesbrood schoon met behulp van een goed geslepen mes, verwijder de houtachtige delen aan de basis en schraap de aarde van het resterende deel van de stengel. Met een vochtige doek veeg je voorzichtig de paddestoelen verder schoon. Was ze niet onder stromend water, om ze niet te doorweken.
Snijd het eekhoorntjesbrood met behulp van een mandoline, omdat ze zo in heel dunne plakjes gesneden kunnen worden.
Pak een tandenborstel of klein borsteltje, zodat je alle aarde-resten aan de buitenkant van de truffel verwijdert. Houd de truffel heel even onder stromend water, om de resterende aarde erop te verzachten en zo makkelijk te kunnen verwijderen.
Snijd de zwarte truffel in plakjes, bij voorkeur met een truffelsnijder, want die snijd ze op een mooie manier.
Laat de boter in een grote koekenpan smelten en voeg de olie en de ongepelde knoflook toe, bak vervolgens lichtjes: door de pan te kantelen, laat je de knoflook even helemaal ondergedompeld worden.
Verwijder de ongepelde knoflook en stop het eerder gesneden eekhoorntjesbrood in de pan, kook de schijfjes op hoog vuur gedurende 5 minuten. Zorg ervoor dat ze niet aan de pan blijven plakken en voeg zout toe.
Gooi de papardelle in ruim kokend, gezouten water en als de pappardelle aan de oppervlakte komen, is het meestal tijd om ze af te gieten. Let op de instructies op het pak. Verse pasta heeft maar weinig kooktijd nodig!
Doe de afgegoten pappardelle in de pan met de champignons, zet het vuur aan en meng de ingrediënten kort.
Serveer met behulp van een tang en pollepel om zo een nestje van de pappardelle te kunnen maken en besprenkel met de fijngesneden plakjes truffel.