Wist je dat deze vis in het Latijn ‘lupus’ (wolf) genoemd werd vanwege zijn erg grote eetlust? Deze vis staat bekend als snel en sluw. Maar, de Spigola heeft ook een zwak punt: er wordt gezegd dat bij vloed, de maan deze vis dwingt om roekelozer te zijn. Het is dan ook makkelijker om Spigola ‘s avonds of ‘s nachts te vangen bij vloed.
Maar hoe smaakt zeebaars nu eigenlijk? Deze ‘zeewolf’ heeft wit, stevig en geurig ‘vlees’ en is een van de beste vissen op aarde wat betreft smaak en kwaliteit. Z’n graten zijn groot en dus erg makkelijk te verwijderen. Dit alles bij elkaar maakt de zeebaars een enorm geliefde vis, niet alleen in heel Italië, maar in de hele wereld.
[cooked-sharing]
Zorg ervoor dat de vis al schoongemaakt is voordat je begint, binnen en buiten.
Spoel hem goed af en verwijder ook eventuele resten van ingewanden.
Snijd het oppervlak van de zeebaars in met drie / vier diagonale sneden; de saus dringt dan goed door het vlees.
Hak een paar takjes munt en peterselie fijn en doe ze in een kom met een paar eetlepels olie en wat citroensap.
Snijd de kerstomaatjes door de helft en voeg ze toe aan de dressing.
Breng de dressing op smaak met peper en zout en bestrijk de zeebaar aan beide kanten ermee.
Snijd de citroenen in dunne plakjes.
Pak vier grote stukken bakpapier en leg 3-4 schijfjes citroen in het midden van elk stuk bakpapier en leg er een zeebaar op.
Doe een paar cherrytomaatjes en emulsie in elke zeebaar en giet er nog een lepel dressing over.
Maak pakketjes van zeebaars in bakpapier en maak de randen vast als een snoepje, zet dan eventueel vast met keukentouw.
Bak de zeebaars 20 minuten in de oven in een voorverwarmde oven in geventileerde stand op 190 °C. Je kunt de vis ook 25 minuten in een statische oven op 200 ° C bereiden. De kooktijd wordt natuurlijk langer naarmate de zeebaars groter is.
Haal de vis uit de oven en serveer deze met het kookvocht.
Ingredients
Directions
Zorg ervoor dat de vis al schoongemaakt is voordat je begint, binnen en buiten.
Spoel hem goed af en verwijder ook eventuele resten van ingewanden.
Snijd het oppervlak van de zeebaars in met drie / vier diagonale sneden; de saus dringt dan goed door het vlees.
Hak een paar takjes munt en peterselie fijn en doe ze in een kom met een paar eetlepels olie en wat citroensap.
Snijd de kerstomaatjes door de helft en voeg ze toe aan de dressing.
Breng de dressing op smaak met peper en zout en bestrijk de zeebaar aan beide kanten ermee.
Snijd de citroenen in dunne plakjes.
Pak vier grote stukken bakpapier en leg 3-4 schijfjes citroen in het midden van elk stuk bakpapier en leg er een zeebaar op.
Doe een paar cherrytomaatjes en emulsie in elke zeebaar en giet er nog een lepel dressing over.
Maak pakketjes van zeebaars in bakpapier en maak de randen vast als een snoepje, zet dan eventueel vast met keukentouw.
Bak de zeebaars 20 minuten in de oven in een voorverwarmde oven in geventileerde stand op 190 °C. Je kunt de vis ook 25 minuten in een statische oven op 200 ° C bereiden. De kooktijd wordt natuurlijk langer naarmate de zeebaars groter is.
Haal de vis uit de oven en serveer deze met het kookvocht.