Het is moeilijk om de oorsprong van de chocoladesoufflé te achterhalen, maar het schijnt ongeveer uit de middeleeuwen te dateren, vooral geliefd tijdens achttiende-eeuwse feesten en banketten. Het woord soufflé is afgeleid van het Franse 'souffler', wat 'blazen' betekent, precies wat er met het deeg gebeurt als het in de oven wordt gebakken: het "blaast zich wat op".
Chocoladesoufflé is een voortreffelijk dessert dat pure chocolade combineert met romige eidooiers en luchtig eiwit. Meestal bereid in kleine vormpjes, moet het dessert altijd kort in de oven om fluweelzacht te blijven in het midden, met een verrukkelijke, knapperige bovenkant. Het wordt als een uitdagend toetje beschouwd, maar als het perfect wordt bereid, resulteert dit in een tongstrelende, delicate en zoete traktatie. Het is tegenwoordig een van de meest internationaal geprezen desserts.
Meer weten over de chocoladesouffle of andere toetjes? We hebben speciaal voor jou een blog geschreven met de twaalf beste Italiaanse desserts.
[cooked-sharing]
Om de chocoladesoufflé te bereiden, verwarm je de melk in een pan en wanneer deze kookt, haal je 'm van het vuur en voeg je de chocolade in stukjes toe.
Roer met een garde om de chocolade te laten smelten en zorg ervoor dat er geen klontjes vormen.
Voeg vervolgens de eidooiers en maizena toe. Roer door elkaar en als alle ingrediënten goed gemengd zijn en je een klontvrij mengsel hebt verkregen, laat je het afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de eiwitten stijf met de poedersuiker.
Voeg ze voorzichtig toe aan het afgekoelde chocolademengsel, gebruik een spatel en maak bewegingen van boven naar beneden.
Beboter nu de soufflévormpjes en bestrooi ze met suiker.
Bak je chocoladesouffléetjes in een voorverwarmde oven op 200 ° gedurende ongeveer 12 minuten. De soufflé moet aan de buitenkant een licht korstje hebben en van binnen heel zacht zijn
Serveer deze overheerlijke chocolade direcht als ze uit de oven komen met ernaast een bolletje vanille-ijs, verse slagroom en eventueel wat rood fruit als decoratie
Ingredients
Directions
Om de chocoladesoufflé te bereiden, verwarm je de melk in een pan en wanneer deze kookt, haal je 'm van het vuur en voeg je de chocolade in stukjes toe.
Roer met een garde om de chocolade te laten smelten en zorg ervoor dat er geen klontjes vormen.
Voeg vervolgens de eidooiers en maizena toe. Roer door elkaar en als alle ingrediënten goed gemengd zijn en je een klontvrij mengsel hebt verkregen, laat je het afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de eiwitten stijf met de poedersuiker.
Voeg ze voorzichtig toe aan het afgekoelde chocolademengsel, gebruik een spatel en maak bewegingen van boven naar beneden.
Beboter nu de soufflévormpjes en bestrooi ze met suiker.
Bak je chocoladesouffléetjes in een voorverwarmde oven op 200 ° gedurende ongeveer 12 minuten. De soufflé moet aan de buitenkant een licht korstje hebben en van binnen heel zacht zijn
Serveer deze overheerlijke chocolade direcht als ze uit de oven komen met ernaast een bolletje vanille-ijs, verse slagroom en eventueel wat rood fruit als decoratie