Het bereiden van een Spaghetti carbonara recept is een Italiaanse traditie die je minstens één keer in je leven geprobeerd moet hebben! Wij van Belcapo vinden het zo’n lekker gerecht, dat we het op z’n minst een keer per week willen eten! Dit Italiaanse pastasaus gerecht is romig van smaak en voelt fluweelzacht op je tong. Ben je nieuwsgierig naar ons Spaghetti alla carbonara recept? Hieronder leggen we je haarfijn uit hoe je spaghetti alla carbonara op de juiste manier maakt. We hebben ook een speciaal artikel met extra tips, veelgemaakte fouten, weetjes en informatie over variaties van spaghetti carbonara.
[cooked-sharing]
Voordat we met het bereiden van het spaghetti carbonara recept beginnen, zorgen we ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn.
We brengen het water aan de kook, ondertussen snijden we het spek in gelijke stukjes zodat ze mooi uniform gaar worden.
In een grote schaal kloppen we de eierdooiers en een heel ei los en voegen we de pecorino toe (bewaar wat voor bovenop de pasta).
We bakken de blokjes spek op laag vuur, tot ze knapperig zijn en gieten het vet af. Als de blokjes afgekoeld zijn, kunnen ze in het eiermengsel.
Wanneer het water kookt, voegen we het zout toe en de spaghetti en als de pasta al dente is, gieten we die af en voegen we die toe aan de grote schaal met het eiermengsel, terwijl we blijven omscheppen. Daarna voegen we de overgebleven pecorino toe en ook de vers gemalen peper in overvloed. We blijven de pasta omscheppen om het ei, dat stolt bij 65 ° C, te laten indikken door de hitte die de spaghetti afgeeft. Als de saus te droog is, voegen we wat kookwater toe: het resultaat moet een fluweelzachte saus zijn, die onze spaghetti omarmd.
Verdeel de pasta over vier borden en geniet met je gezin of met vrienden, van deze overheerlijke spaghetti alla carbonara!
Het beste is om deze pasta dezelfde dag te eten. Je kunt het ook een dag in de koelkast bewaren, in een afgesloten Tupperware bakje, maar je zult merken dat de smaak niet meer hetzelfde zal zijn. Je hoeft de pasta natuurlijk niet weg te gooien, maar verwacht niet dat het gerecht precies hetzelfde zal smaken als wanneer het vers gekookt is.
- Als je pecorino kaas te sterk vindt smaken, gebruik dan parmezaanse kaas
- Het toevoegen van ui en knoflook is niet nodig, dit gerecht is van zichzelf al zo ontzettend smaakvol, dat het geen extra’s nodig heeft.
- Pancetta, voor ons beter bekend als BACON of SPECK (buikspek): liever niet gebruiken, gebruik als het even kan ‘GUANCIALE’, varkenswang. Bak de ‘guanciale’ zonder olie of boter!
- Voeg geen slagroom toe, zeker niet als je voor Italiannen kookt!
- Voeg de saus niet toe in de hete pan oei! Voeg de pasta toe aan de al voorbereide saus in een grote kom. De saus zal gaar worden door de hitte die de pasta afgeeft.
Ingredients
Directions
Voordat we met het bereiden van het spaghetti carbonara recept beginnen, zorgen we ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn.
We brengen het water aan de kook, ondertussen snijden we het spek in gelijke stukjes zodat ze mooi uniform gaar worden.
In een grote schaal kloppen we de eierdooiers en een heel ei los en voegen we de pecorino toe (bewaar wat voor bovenop de pasta).
We bakken de blokjes spek op laag vuur, tot ze knapperig zijn en gieten het vet af. Als de blokjes afgekoeld zijn, kunnen ze in het eiermengsel.
Wanneer het water kookt, voegen we het zout toe en de spaghetti en als de pasta al dente is, gieten we die af en voegen we die toe aan de grote schaal met het eiermengsel, terwijl we blijven omscheppen. Daarna voegen we de overgebleven pecorino toe en ook de vers gemalen peper in overvloed. We blijven de pasta omscheppen om het ei, dat stolt bij 65 ° C, te laten indikken door de hitte die de spaghetti afgeeft. Als de saus te droog is, voegen we wat kookwater toe: het resultaat moet een fluweelzachte saus zijn, die onze spaghetti omarmd.
Verdeel de pasta over vier borden en geniet met je gezin of met vrienden, van deze overheerlijke spaghetti alla carbonara!
Het beste is om deze pasta dezelfde dag te eten. Je kunt het ook een dag in de koelkast bewaren, in een afgesloten Tupperware bakje, maar je zult merken dat de smaak niet meer hetzelfde zal zijn. Je hoeft de pasta natuurlijk niet weg te gooien, maar verwacht niet dat het gerecht precies hetzelfde zal smaken als wanneer het vers gekookt is.
- Als je pecorino kaas te sterk vindt smaken, gebruik dan parmezaanse kaas
- Het toevoegen van ui en knoflook is niet nodig, dit gerecht is van zichzelf al zo ontzettend smaakvol, dat het geen extra’s nodig heeft.
- Pancetta, voor ons beter bekend als BACON of SPECK (buikspek): liever niet gebruiken, gebruik als het even kan ‘GUANCIALE’, varkenswang. Bak de ‘guanciale’ zonder olie of boter!
- Voeg geen slagroom toe, zeker niet als je voor Italiannen kookt!
- Voeg de saus niet toe in de hete pan oei! Voeg de pasta toe aan de al voorbereide saus in een grote kom. De saus zal gaar worden door de hitte die de pasta afgeeft.