Print Options:

Pappardelle met truffel (tartufo) en funghi porcini

Yields4 ServingsPrep Time20 minsCook Time10 minsTotal Time30 mins

Pappardelle met truffel en funghi porcini wordt in Italië beschouwd als een echt herfstgerecht. We kunnen wel stellen dat het succes van dit prachtige gerecht te danken is aan de tongstrelende smaak van de zwarte truffel. Hoewel papardelle de populairste pasta is om te combineren met truffel, kun je dit ook zien als een algemeen recept voor pasta met truffel.

Pappardelle Porcini Truffel

Ingrediënten voor pappardelle met truffel en funghi porcini
 200 g pappardelle all'uovo
 400 g eekhoorntjesbrood
 1 truffel (van ongeveer 5 gram)
 50 g boter
 35 g extra vergine olijfolie
 1 teentje knoflook
Bereiding pappardelle truffel en funghi porcini
1

Maak het eekhoorntjesbrood schoon met behulp van een goed geslepen mes, verwijder de houtachtige delen aan de basis en schraap de aarde van het resterende deel van de stengel. Met een ​​vochtige doek veeg je voorzichtig de paddestoelen verder schoon. Was ze niet onder stromend water, om ze niet te doorweken.

2

Snijd het eekhoorntjesbrood met behulp van een mandoline, omdat ze zo in heel dunne plakjes gesneden kunnen worden.

3

Pak een tandenborstel of klein borsteltje, zodat je alle aarde-resten aan de buitenkant van de truffel verwijdert. Houd de truffel heel even onder stromend water, om de resterende aarde erop te verzachten en zo makkelijk te kunnen verwijderen.

4

Snijd de zwarte truffel in plakjes, bij voorkeur met een truffelsnijder, want die snijd ze op een mooie manier.

5

Laat de boter in een grote koekenpan smelten en voeg de olie en de ongepelde knoflook toe, bak vervolgens lichtjes: door de pan te kantelen, laat je de knoflook even helemaal ondergedompeld worden.

6

Verwijder de ongepelde knoflook en stop het eerder gesneden eekhoorntjesbrood in de pan, kook de schijfjes op hoog vuur gedurende 5 minuten. Zorg ervoor dat ze niet aan de pan blijven plakken en voeg zout toe.

7

Gooi de papardelle in ruim kokend, gezouten water en als de pappardelle aan de oppervlakte komen, is het meestal tijd om ze af te gieten. Let op de instructies op het pak. Verse pasta heeft maar weinig kooktijd nodig!

8

Doe de afgegoten pappardelle in de pan met de champignons, zet het vuur aan en meng de ingrediënten kort.

9

Serveer met behulp van een tang en pollepel om zo een ​​nestje van de pappardelle te kunnen maken en besprenkel met de fijngesneden plakjes truffel.

Nutrition Facts

Serving Size 1

Servings 0