Print Options:

Chocoladesoufflé

Yields4 ServingsPrep Time15 minsCook Time15 minsTotal Time30 mins

Het is moeilijk om de oorsprong van de soufflé te achterhalen, maar het schijnt ongeveer uit de middeleeuwen te dateren, vooral geliefd tijdens achttiende-eeuwse feesten en banketten.

Het woord soufflé is afgeleid van het Franse 'souffler', wat 'blazen' betekent, precies wat er met het deeg gebeurt als het in de oven wordt gebakken: het "blaast zich wat op".

Chocoladesoufflé is een voortreffelijk dessert dat pure chocolade combineert met romige eidooiers en luchtig eiwit. Meestal bereid in kleine vormpjes, moet het dessert altijd kort in de oven om fluweelzacht te blijven in het midden, met een verrukkelijke, knapperige bovenkant.

Het wordt als een uitdagend toetje beschouwd, maar als het perfect wordt bereid, resulteert dit in een tongstrelende, delicate en zoete traktatie. Het is tegenwoordig een van de meest internationaal geprezen desserts.

Chocoladesoufflé

 150 g volle melk
 140 g pure chocola
 10 g maizena
 40 g poedersuiker
 2 eierdooiers
 140 g eiwit
 suiker om in de vormpjes te strooien
1

Om de chocoladesoufflé te bereiden, verwarm je de melk in een pan en wanneer deze kookt, haal je 'm van het vuur en voeg je de chocolade in stukjes toe.

2

Roer met een garde om de chocolade te laten smelten en zorg ervoor dat er geen klontjes vormen.

3

Voeg vervolgens de eidooiers en maizena toe. Roer door elkaar en als alle ingrediënten goed gemengd zijn en je een klontvrij mengsel hebt verkregen, laat je het afkoelen tot kamertemperatuur.

4

Klop de eiwitten stijf met de poedersuiker.

5

Voeg ze voorzichtig toe aan het afgekoelde chocolademengsel, gebruik een spatel en maak bewegingen van boven naar beneden.

6

Beboter nu de soufflévormpjes en bestrooi ze met suiker.

7

Bak je chocoladesouffléetjes in een voorverwarmde oven op 200 ° gedurende ongeveer 12 minuten. De soufflé moet aan de buitenkant een licht korstje hebben en van binnen heel zacht zijn

8

Serveer deze overheerlijke chocolade direcht als ze uit de oven komen met ernaast een bolletje vanille-ijs, verse slagroom en eventueel wat rood fruit als decoratie

Nutrition Facts

Servings 0

Krijg 15% korting

Vraag nu je code aan en gebruik de eenmalige korting voor je volgende A CASA-bestelling. 

Krijg 15% korting

Vraag nu je code aan en gebruik de eenmalige korting voor je volgende      A CASA -bestelling. 

500 guests already enjoy Belcapo Club.

Subscribe now