Ons Verhaal

Ben jij benieuwd hoe Patrizio, Giuseppe & Caroline vanuit Italië en via Frankrijk en Luxemburg in Helmond terecht kwamen?

  • Hoe het allemaal begon
  • Onze Passie
  • Bijzondere “Ingrediënten”

 

Belcapo is ontstaan vanuit een dierbare vriendschap. Twee Italiaanse vrienden en hun families, die Italie naar Nederland brengen op een manier die anders is dan je gewend bent. Mensen met dezelfde mindset, die houden van de pure smaak van Italië, van de Italiaanse gezelligheid en die gedreven worden door hun passie.

Patrizio is een jonge Chef uit Abruzzo, waar hij opgroeide in een familie die verschillende restaurants had. Als kind al wilde hij alles leren over de geheimen van de keuken, de beste pizza’s en over de patisserie. Zijn veelzijdigheid en leergierigheid, samen met zijn rustige en vriendelijke karakter, maken hem een geliefde businesspartner, collega en vriend.

Giuseppe, uit Sicilië en Caroline, zijn Nederlandse vrouw, hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie in Frankrijk en hebben meer dan 15 jaar in Luxemburg gewoond, waar ze Patrizio en zijn familie leerden kennen. Na een aantal jaar in de Financiele & HR sector te hebben gewerkt, maakten zij de switch om samen met Patrizio een nieuw concept van Italiaans eten te ontwikkelen.

Belcapo wil een stukje Italie naar Nederland brengen en een plaats zijn waar Italianen en Italië-liefhebbers zich heerlijk thuis voelen! We kijken ernaar uit jullie te ontmoeten!

 

Bij Belcapo is onze passie om mensen op een verrassende manier de ware smaak van Italië te laten ontdekken in een informele en ontspannen sfeer.

Wij ondersteunen deze visie door het beste eten en drinken aan te bieden, evenals een typisch en authentiek Italiaans decor in een gezellige en vrolijke sfeer, waar onze gasten in goed humeur kunnen genieten van hun avond. Net als in Italië serveren we onze gerechten graag in de vorm van een Shared Dining.

Wij werken met verse lokale producten in combinatie met ambachtelijke specialiteiten en authentieke producten, die we zorgvuldig zelf selecteren en uit Italië laten komen.

 

Er zijn een paar speciale “ingrediënten” die voor ons enorm belangrijk zijn… Ze zijn de basis die ons plezier geven in ons werk en vormen de ziel van Belcapo.

Gezelligheid – We houden ervan als onze gasten met vrienden, familie en collega’s aan tafel zitten, samen zijn, samen eten en een goede maaltijd delen; het is een aangenaam Italiaans gebruik dat authentieke waarden met zich meebrengt die de banden en relaties tussen mensen versterken.
We willen dat Belcapo zo’n plek is van ontmoetingen, uitwisselingen en delen, die mensen samenbrengt. We willen dat het een inspiratiebron wordt voor onze gasten, medewerkers en alle mensen die gepassioneerd zijn door goed eten en authentieke producten.

Gastvrijheid – Bij Belcapo zorgen we voor onze gasten, met vriendelijkheid, enthousiasme en een verwelkomende geest, tijdens hun verblijf bij ons. We streven er voortdurend naar om dat uit te dragen, zowel aan tafel als in de keuken. We hopen dat onze gasten zich ons zullen herinneren als mensen die hen welkom en op hun gemak lieten voelen in een informele, prettige en persoonlijke sfeer.

Passie – Bij Belcapo hebben we een speciale relatie met eten. Voor ons is het niet alleen brandstof voor het lichaam, maar een liefdesverhaal dat elke dag verandert en evolueert. Maar niet alleen dat, we hebben een passie voor ons werk en voor het verwelkomen van anderen, en het is door deze passie dat we steeds proberen om alles wat we doen bijzonder, onherhaalbaar en onderscheidend te maken.

Kwaliteit – Kwaliteit betekent voor ons dat we onze gasten boven hun verwachtingen tevreden stellen, zodat ze hun ervaring kunnen omzetten in een aangename herinnering. Met dit in het achterhoofd handelen we met oprechtheid om steeds de échte Italiaanse keuken te vertegenwoordigen. We streven ernaar om onze gasten vertrouwen en zekerheid te geven. Last but not least besteden we bijzondere aandacht aan de selectie van authentieke producten en uitstekende ingrediënten die we gebruiken voor de bereiding van onze gerechten.

That’s Belcapo! The Italian Way.